Het verhaal van Eemspop 2006 - 2013

Korte rockumentary over de (ontstaans)geschiedenis het Eemspop-festival in Uithuizen.

Stel, je woont in een klein Noord-Gronings dorp waar weinig te beleven valt. Zou je dan niet zelf zorgen dat er iets gebeurt? In het najaar van 2005 smeden zes jongeren uit de Groninger dorpen Uithuizen en Uithuizermeeden plannen voor een festival in hun regio. Een jaar later vindt in de derde week van september de allereerste editie van Eemspop plaats.
Het festival wordt daarbij gedragen door een grote groep vrijwilligers die samen met de jonge organisatoren hun leven willen verrijken met een goed feest. Echter wordt het steeds moeilijker om met het festival het hoofd boven water te houden.

Marjon Veenstra is één van de oprichters van Eemspop en blikt in deze Rockumentary terug op het ontstaan, de hoogte- en dieptepunten en het succes van Eemspop. Een korte film over de relevantie van verbinden, doorzetten, overtuigen en vooral hard werken.

Het verhaal van Eemspop is één van de 10 documentaires die in 2016-2017 is gemaakt in het kader van het project Rockumentary Grunn, een initiatief van Stichting Filmcollectief Groningen. Het project heeft tot doel het muzikaal erfgoed van de provincie in kaart te brengen.

Regie: Marjon Veenstra & Saskia Jeulink
Camera: Arno Cupédo
Geluid: Menno Knevel
Montage: Arno Cupédo & Marjon Veenstra
Archiefnummer: AV18897
Tijdsduur: 09'17"