Turn It On - Een eerbetoon aan Harry Rijnbergen

Rockumentary over de invloed van Ro-d-Ys-frontman Harry Rijnbergen.

"Een van de allerbeste songwriters die Nederland ooit heeft voortgebracht", aldus Jacob Ter Veldhuis in dit eerbetoon aan Ro-d-Ys-frontman Harry Rijnbergen. Ook op andere muzikanten, waaronder Tim Knol en Bert Hadders, hebben zijn liedjes grote invloed gehad.
De Ro-d-Ys bestonden slechts drie jaar. Maar deze beatgroep wist tussen 1966 en 1969, onder leiding van zanger/gitarist en componist Harry Rijnbergen, grote indruk te maken.

‘Take her Home’ en ‘Just Fancy’ werden top-10 hits. Ook na het Ro-d-Ys-tijdperk blijft Rijnbergen nummers schrijven. Zijn composities werden opgenomen en uitgebracht door o.a. Herman Brood en de New Adventures. Gitarist en fan Arnold Nieborg gaat in Anytime bij Rijnbergen op bezoek. Een bijzondere ontmoeting tussen twee muzikanten uit verschillende tijdperken.

Turn it on - Een eerbetoon aan Harry Rijnbergen is één van de 10 documentaires die in 2016-2017 is gemaakt in het kader van het project Rockumentary Grunn, een initiatief van Stichting Filmcollectief Groningen. Het project heeft tot doel het muzikaal erfgoed van de provincie in kaart te brengen.

Regie: Josje Kobès & Teade Jagersma
Camera, geluid: Teade Jagersma
Montage: Josje Kobès
Archiefnr: AV18904
Tijdsduur: 14'10"