Repetition Works: de opkomst van repetitiecomplex Het Viadukt

orte rockumentary over de turbulente geschiedenis van oefenruimtecomplex Het Viadukt in Groningen.

In maart 2017 sluit oefenhok Het Viadukt voorgoed zijn deuren. Het oefencomplex aan de H.L Wicherstraat moet wijken voor de aanpassing van een verdiepte Zuidelijke Ringweg. De sloopkogel maakt daarmee een einde aan 35 jaar herrie onder de snelweg van Groningen.
Het Viadukt opent begin jaren tachtig zijn deuren nadat het pand aan de H.L Wicherstraat eerder was gesloten vanwege drugsoverlast. Er is in die tijd een enorme schaarste aan betaalbare oefenruimten, een behoefte waar de beheerders en vrijwilligers van Het Viadukt graag op anticiperen. Gaandeweg groeit het Viadukt uit tot een ruimte waar muzikanten samenkomen en vooral veel herrie kunnen maken.

In Repetition Works blikken oud-beheerders, muzikanten en vrijwilligers, voor de sloopkogel door het gebouw gaat, nog één keer terug op Het Viadukt. Met 120 bands die er repeteren, een bar waar iedereen elkaar kan ontmoeten en waar bezoekers en muzikanten een gezamenlijke belangstelling voor muziek delen. Dat levert mooie momenten op.

Repetition Works is één van de 10 documentaires die in 2016-2017 is gemaakt in het kader van het project Rockumentary Grunn, een initiatief van Stichting Filmcollectief Groningen. Het project heeft tot doel het muzikaal erfgoed van de provincie in kaart te brengen.

Regie: Quince Jones & Tom Tieman
Camera & geluid: Ismael Lotz
Montage: Tom Tieman
Archiefnummer: AV18901
Tijdsduur: 14'04"