Bassist en labeleigenaar Bert Martens overleden

In memoriam: Bert Martens

Bert Martens
Bassist en zanger Bert Martens (fotograaf onbekend)

Op 28 mei jl. overleed Bert Martens, bassist en zanger in diverse bands sinds de jaren tachtig en tevens de man achter het label Teenangel Radical Recordings. Hij was een graag en veel geziene gast in onder meer Het Viadukt, waar hij met verschillende bands in de loop der jaren repetereerde.

Vanaf de tweede helft van de jaren '80 speelde Martens als bassist in diverse bands. Bij een aantal zong hij ook. Op zijn CV prijken onder meer Kotton Krown, Legal Axion, Bored!, Teenage Warning, New Reality, Reality 79, Extreme Overlast en Mad Idea. Met Teenage Warning tourde hij van 1994 tot 1996 maar liefst drie keer door Amerika. De band was in die tijd vernieuwend met een mix van hardcore, rock en house.

Het bracht hem in 1997 in contact met de bekende Nederlandse hardcore-DJ Paul Elstak, met wie hij samen meerdere platen uitbracht. Ook runde hij vanaf 1993 zijn eigen label: Teenangel Radical Recordings. Hierop verschenen diverse punk- en punkrockcompilaties zoals 'Take It Or Leave It' en 'Mind Your Own Fuckin' Business', waarvan elk twee edities volgden. Ook zijn eigen bands Teenage Warning en New Reality bracht hij hierop uit, evenals een promo/demo van Hype Scandal.

Zijn laatste band was de hardcore punkband Dorst! waarin hij van 2013 tot 2018 baste en zong. Een album verscheen in 2018, nadat de band al ter ziele was gegaan. 

In 2019 kreeg hij een zware beroerte die hij nooit meer te boven kwam. Bert Martens overleed op 28 mei 2021, nog maar 54 jaar jong.

Met dank aan Harry Hommes en Michael Kopijn voor de informatie. Heb je nog aanvullende gegevens of beeldmateriaal, mail ons dan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.