Uitgelicht: Catweazle

Eerste volledig verwerkte band: Catweazle

Optreden Catweazle in WNC, 12 december 1988; fotograaf onbekend; collectie Michael Kopijn
Optreden Catweazle in WNC, 12 december 1988; fotograaf onbekend; collectie Michael Kopijn

Vandaag in 'Uitgelicht' aandacht voor de Groningse hardcore punkband Catweazle, die actief was van 1988 tot 1998. De band komt voort uit Trofoblast en verandert van naam wanneer de drummer gaat zingen en er een nieuwe drummer wordt gevonden in Michael Kopijn. De band doet in januari 1997 een kleine tour door Duitsland, gevolgd door een tour door Frankrijk en Spanje een paar maanden later. 

Michael Kopijn, drummer van Catweazle; fotograaf onbekend
Michael Kopijn, drummer van Catweazle; fotograaf onbekend

Michael Kopijn is tevens redactielid van het Poparchief en leverde voor het profiel van Catweazle naast de biografie ook alle info over de bandbezetting, releases, alle 94 optredens, en het bijbehorende beeld- en geluidsmateriaal: foto's, affiches en hoezen, en audio bij de EP 'Cash And Pain Remain' uit 1996. Je kunt hier de volledige EP beluisteren, inclusief bonustrack.

Ga naar het profiel van Catweazle om alle info over Catweazle te bekijken.

Het Poparchief heeft voor het eerst een band volledig verwerkt in de database. Van Catweazle is alle informatie verzameld op de website en is de muziek te beluisteren. Een biografie, de bezettingswisselingen en fotomateriaal: het is er allemaal van Catweazle. Het doel van het Poparchief is om dit bij meer bands voor elkaar te krijgen, maar in de praktijk blijkt dat lastig. Zo zijn vaak niet alle concertposters of demo's bewaard gebleven of ontbreekt er info over de verschillende bandleden. Heb je daarom zelf aanvullingen over een band of over jezelf, mail ons dan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.