Vera-podcast over de Trash That Beat lijst

Affiche horend bij de Trash That Podcast van Peter Weening en Mark Lada van Traumahelikopter

Vera-programmeur Peter Weening en Mark 'Lada' van der Ploeg van de band Traumahelikopter gaan wekelijks op dinsdagavond het gesprek aan met als leidraad de fameuze 'Trash That Beat' lijsten en bijpassende Vera Kranten. Ze beginnen bij TTB nummer 1 (23 november 1983) en gaan zo chronologisch de jaren door, met als doel het belichten van de ontwikkelingen die de muziek door de jaren heen heeft doorgemaakt.

"Verwacht mooie anekdotes van Peter, sinds 1980 programmeur van Vera, over de betreffende bands die optraden in de club en uiteraard de beste platen uit de TTB lijsten. Elke uitzending wordt afgesloten met een nummer van een band die ooit in Vera speelde op de dag van opname van Trash That Podcast", aldus het persbericht.

De uitzending worden elke dinsdagavond om 21.00 uur gelanceerd en duren ongeveer een uur. De eerste over de oorsprong van de TTB-lijst is hier te beluisteren: Aflevering 01: De oorsprong van de Trash That Beat lijst 

Daarin is muziek te horen van Sonic Youth, Alien Sex Fiend, Angst, The Dream Syndicate, The Midnight Choir, Cocteau Twins, Violent Femmes, The Cramps en Meatbodies.

De podcasts zijn binnenkort ook via Spotify te beluisteren.

Tunes: Mark Lada
Illustratie: Willem Kolvoort