Provincieronde POPgroningen Talent Award: bijna 35 shows op 7 locaties

Provincieronde POPgroningen Talent Award: bijna 35 shows op 7 locaties

Provincieronde POPgroningen Talent Award: bijna 35 shows op 7 locaties

Op elke vrijdag en zaterdag in februari krijgen bijna 35 acts - afkomstig uit verschillende hoeken van de provincie Groningen - de kans om hun muzikaal talent te tonen tijdens de POPgroningen Talent Award.

De POPgroningen Talent Award bestaat in totaliteit uit drie rondes; namelijk de provincieronde op 7 locaties in de provincie, de stadsronde in Simplon (7 en 14 maart) en de eindronde in Vera (19 april).

Daarnaast zal er dit jaar voor het eerst de ‘Kick-off’ plaatvinden waarbij de deelnemende acts op een interactieve en informatieve manier met elkaar kennismaken en het traject aftrappen. In elke ronde zijn scouts aanwezig die de acts van feedback voorzien. De houder van de POPgroningen Talent Award presenteert zich uiteindelijk op festivals zoals Bevrijdingsfestival Groningen, Grunnsonic en Eurosonic en zal een jaar lang worden gecoached door een professional uit het werkveld.

Locaties en data van de provincierondes:

Vrijdag 1 februari - Café de Twee, Stadskanaal
Vrijdag 8 februari - Café De Buurvrouw, Leek
Zaterdag 9 februari - De Pluu, Winsum
Vrijdag 15 februari – Het Raadhuis, Wildervank
Zaterdag 16 februari - Café Carambole, Winschoten
Vrijdag 22 februari - Bar Meneer Jansen, Appingedam
Zaterdag 23 februari - JC Express, Uithuizen

Starttijd: 20.00 uur. Toegang is gratis.

Line-up provincieronde:
Abalone, Bas Korthuis, Breakpoint Nine, Cashmyra, Court Seven, Citizens of Tranquility, Curnoi, De Nachtwinkel, DOR, Else Schreur, Flows & Wagwan (Alumni), Het Kanaal, Hollow Men, Marie Jones, Moon Almighty, Muffkutz, Nasi-M & Aso, Pagan Drive, Prins, Punani Collective, Roni & The Last Minutes, Rooks, SheepSkin Wolves, Shoyu, The Bloody Bastards, The Lay, The Samuels, Untold Stories, Van Marban, Waan van de Dag, WeXler, Ylvalie, Zeisz]]


Beeld: Cirrus Minor, houder POPgroningen Talent Award 2018 © Fotografie: Floris Duijn