ESNS terug in de tijd

Still uit videoreportage van OOG TV

Videoreportages ESNS (1990 tot 2015)

Muziekfestival Eurosonic Noorderslag 2023 is woensdag begonnen, zij het uitsluitend online vanwege de nog steeds geldende beperkingen rond corona. Het festival is voor iedereen gratis te volgen via de website van ESNS. Wat daar niet te zien? De videoreportages die in de loop der jaren door OOG TV zijn gemaakt over Noorderslag en later over Eurosonic, Grunnsonic en andere alternatieve evenementen en activiteiten rond dit grootste showcasefestival van Europa. Daarvoor kan je gelukkig wel bij het Poparchief terecht. Klik hier (of ga via Rockumentaries in het hoofdmenu en dan 'ESNS: Eurosonic Noorderslag') om deze te bekijken en laat je onderdompelen in het verleden van het roemruchte festival in maar liefst 35 video's van 1990 tot 2015.

Daarnaast kan je ook in de website allerlei informatie vinden over Eurosonic Noorderslag: gegevens over de verschillende edities, artiesten per editie, foto's, affiches et cetera. We hebben een overzichtspagina gemaakt met links naar alle evenementen en activiteiten die hieronder vallen: 

Aan het plaatsen van de bijbehorende foto's wordt nog gewerkt.

Tenslotte: ook het vermelden waard is het verhaal over Noorderslagting, dat zowel de inspiratie vormde voor Eurosonic als voor Grunnsonic, met dank aan toenmalig initiatiefnemers Eddy Koekkoek en Peter van der Heide.