(Demo)cassettes Poparchief verwerkt

Selectie van cassettes Poparchief Groningen

Personen gekoppeld aan demo's uit ons depot

Nadat we afgelopen jaar de singles uit ons depot zijn doorgelopen om alle vermelde betrokkenen eraan te koppelen, was het nu de beurt aan de (demo)cassettes in de collectie. Muzikanten en gastmuzikanten, producers, geluidstechnici, fotografen, hoesontwerpers en meer hebben de afgelopen maanden een plek gekregen bij de release, indien ze op de hoes vermeld staan. Al met al zijn er zo'n 1150 items doorgeploeterd. Met dank aan onze vrijwilliger Johan Sijtsma die zich heeft vastgebeten in de tapes, figuurlijk dan.

Het resultaat is dat op de persoonspagina's naast de bands en vinylsingles nu ook de cassettes vermeld worden en er een 'stamboom' ontstaat van zijn of haar betrokkenheid bij deze releases. Verder zijn platenlabels en eventuele betrokken organisaties zoals opnamestudio's toegevoegd. Omdat het cassettes betreft, zie je dit vooral bij bands en personen die in de jaren '80 en '90 actief waren in de muziek. Met de opkomst van de zelf te branden CD's verdween de tape - net als de CD een uitvinding van Philips - geleidelijk uit beeld. Hoewel, hij is nooit helemaal verdwenen, getuige bijvoorbeeld de vele releases van het Groningse label Tartarus Records.

Helaas staat niet op elke cassette netjes vermeld wie eraan mee heeft gewerkt. Onze collectie is ook nog lang niet compleet. Daarnaast zijn we nog bezig alle titels van de nummers in te voeren en mist nog een deel van de bijbehorende hoezen, die hopen we de komende maanden te gaan digitaliseren en toe te voegen.

Ontbreekt er nog info zoals hierboven beschreven bij een (demo)cassette en weet je hierover meer te vertellen, laat het ons dan weten. Ga hiervoor naar de specifieke release op onze site - of zoek op de bijbehorende persoon of band, daar staan de releases ook vermeld - en mail ons middels de reageer-button (het mailicoontje) rechtsboven het item. Ontbreekt de tape überhaupt nog op de site en heb je de info of zelfs een exemplaar voor ons archief, mail dan rechtstreeks naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Een selectie van demo's uit het archief; foto Rezien