'Ontmoet je vrienden van 50 jaar geleden in de zaal van 50 jaar geleden met de live-muziek van 50 jaar geleden'

Affiche Knoalster PoP Reünie

Knoalster PoP Reünie op 28 mei met Mother of Pearl, Murphy McCoy, Greatful Dead en The Bottle Band

Op zaterdag 28 mei 2022 is het dan eindelijk zover: de Knoalster PoP Reünie in zalencentrum De Schaapsberg aan de Kerklaan 20 in Zandberg (Musselkanaal). Onder het motto 'Ontmoet je vrienden van 50 jaar geleden in de zaal van 50 jaar geleden met de live-muziek van 50 jaar geleden' keren vier roemruchte bands van weleer uit de Kanaalstreek (eenmalig?) terug op het podium. Mother of Pearl, Murphy McCoy, Greatful Dead en The Bottle Band laten de muziek herleven uit de jaren '60 en '70. 

Aan de basis van het festival staan enkele muzikanten uit die bands, een barkeeper en discjockey uit die tijd. Ton Töben, Harry Geerdink en Johan Norda speelden o.a. in Murphy McCoy en The Bottle Band, Henk Oosterhuis en Siep Schoenmaker waren resp. barkeeper en discjockey in de destijds zeer populaire disco’s 'In the Mood' in Musselkanaal en 'Summertime' in Mussel. Zalencentrum De Schaapsberg was in die tijd dé zaal in Musselkanaal waar bijna alle bekende Nederpop-bands op zondagmiddag live optraden. Het vijftal kwam met het idee van een festival, waarbij het reünie-gevoel een belangrijk aspect was. Het idee ontstond al twee jaar geleden, maar door alle coronaperikelen moest het evenement enkele keren worden uitgesteld.

De zaal is open vanaf 16:00 uur, de eerste band speelt om 18:30 uur. Kaarten à 12,50 euro zijn verkrijgbaar via: https://www.ticket-dog.nl/evenementen/

En hoewel het een reünie-karakter heeft, is de jeugd uiteraard ook van harte welkom!

Meer info over de Knoalster PoP Reünie vind je op de Facebookpagina van het festival. In Gronings Erfgoed Live, de talkshow van de Groninger Archieven, is er donderdag 19 mei onder meer een item over het festival. De uitzending is vanaf 17:00 uur via de volgende link te volgen: https://vimeo.com/706051551. De uitzending is na afloop terug te kijken via dezelfde link.

Greatful Dead, strooifoto
Greatful Dead, strooifoto


Mother of Pearl, bandfoto


Murphy McCoy, bandfoto


The Bottle band, optreden