Nieuwe single 'Waarkhanden' van Marlene Bakker

Vandaag verschijnt Marlene Bakkers single 'Waarkhanden' van haar debuutalbum getiteld RAIF.

Ze schreef dit lied samen met Bernard Gepken die ook het album heeft geproduceerd. ‘Waarkhanden’ gaat over terug gaan naar je roots na lang te zijn weggeweest. Heimwee en angst om terug te keren zijn vermengt in dit lied waarbij je kan concluderen dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan. "Ik vind Westerwolde magisch, er hangt historie in de lucht en ik voel me verbonden met het gebied. Vooral in 'Waarkhanden' komt dit terug."

Op RAIF spelen niet de minste muzikanten mee; toetsenist Arjen de Bock, gitarist Bernard Gepken, drummer Nicky Hustinx en bassist Reyer Zwart hebben ieder op hun eigen unieke manier een bijdrage geleverd aan Marlene's langverwachte debuutalbum. Reyer Zwart schreef daarnaast ook de strijkersarrangementen voor RAIF die onder andere in 'Waarkhanden' te horen zijn.

Voor 'Waarkhanden' is ook een videoclip opgenomen in Smeerling (Smilke), een beschermd dorpsgezicht in Westerwolde waar Marlene is opgegroeid. De videoclip is opgenomen door Thomas Grootoonk. "Thomas wist op fantastische wijze de sfeer van de muziek en dit bijzondere gebied vast te leggen. Toen we elkaar voor het eerst ontmoetten had ik maar weinig woorden nodig om uit te leggen wat ik zocht. We zaten helemaal op één lijn en Thomas snapte precies wat ik wilde, heel bijzonder!"

De singlehoes is ontworpen door Miriam Bakker. "Toen ik besloot mijn album op te nemen wist ik zeker dat Miriam de hoes moest ontwerpen. Ik ben enorm fan van haar werk en ben ontzettend blij met het eindresultaat. Voor mij is de cirkel nu echt rond." De singlehoes is alvast een voorproefje op het album artwork.

Agenda

No upcoming event!