VVD wil een eind maken aan het subsidieren van Nederlandse popmuziek

Regeringspartij VVD wil een eind maken aan het subsidiëren van Nederlandse popmuziek. Popmuzikanten moeten in hun eigen onderhoud voorzien en mogen geen geld van de overheid meer krijgen.

VVD-Kamerlid Arno Rutte zei tijdens het debat over de cultuurbegroting dat het terugdraaien van de subsidie de komende subsidieperiode geregeld moet worden. "Wie niet kan leven van zijn werk, is gewoon geen popmuzikant."

Oppositiepartij SP is verbaasd over de opstelling van de VVD, omdat via gesubsidieerde poppodia musici ook de kans krijgen om zich te ontwikkelen. "Popmuziek is meer dan Kane en Kensington", aldus SP-Kamerlid Kwint.

Rutte zegt dat er wel gekeken kan worden of de "infrastructuur" in aanmerking komt voor subsidie. "Maar het rechtstreeks en zwaar subsidiëren van popmuziek willen wij niet meer."

In het cultuurdebat vroeg de PVV om een onderzoek van de minister naar seksueel misbruik in de cultuursector. PVV-Kamerlid Bosman verwijst naar de ophef over regisseur Job Gosschalk, die stopt als producent en regisseur, onder meer omdat hij acteurs vroeg hun kleren uit te doen. "Waarom doet de minister niets bij deze toneelsector, die zwaar wordt gesubsidieerd?

Bron: NOS 13-11-2017

Agenda

No upcoming event!