ESNS focust in 2020 op Zwitserland

In samenwerking met Swiss Music Export richt ESNS zich op Zwitserland bij de komende editie, die in januari 2020 in Groningen plaatsvindt.

ESNS (Eurosonic Noorderslag) presenteert elk jaar een staalkaart van de allerbeste opkomende acts uit Europa. Elke editie van het festival en de conferentie verlegt ESNS de focus naar één van die Europse landen. In samenwerking met Swiss Music Export richt ESNS zich op Zwitserland bij de komende editie, die in januari 2020 in Groningen plaatsvindt.

Jean Zuber van Swiss Music Export is opgetogen over de voorgenomen samenwerking: "De Zwitserse muziekscène is verguld met de focus van ESNS. Al vele jaren hebben Zwitserse acts zich in Groningen gepresenteerd en een flink aantal van hen heeft hun internationale loopbaan aan ESNS en het ETEP-programma te danken”.

"Zwitserland is niet alleen de thuisbasis van een zeer actieve en creatieve artistieke scene, het heeft de hoogste festivaldichtheid ter wereld en een levendige platenindustrie. Swiss Music Export bundelt haar krachten met veel muziekorganisaties om een creatieve rol te spelen op ESNS 2020. We kunnen ons nauwelijks een creatiever tijdperk in de Zwitserse muziek herinneren en we zijn verheugd om ons volgend jaar in Groningen te presenteren."

ESNS programmeur Robert Meijerink is er trots op Zwitserland bij de volgende editie te hebben. "Zwitserland onderscheidt zich door de culturele diversiteit met een zeer eclectische muziekscene die de afgelopen jaren furore heeft gemaakt. Zwitserse acts kunnen rekenen op een professionele infrastructuur als het gaat om hun clubs en festivals. Daarnaast zijn belangrijke partners van ESNS, zoals Yourope en de European Broadcasting Union, gevestigd in Zwitserland. Een aanzienlijk aantal artiesten heeft de Europese grenzen al overschreden. We kunnen niet wachten om aan de slag te gaan met Swiss Music Export en hun partners om te werken aan ESNS 2020.

Foto: Cyril Cyril (ch) op ESNS 2019, fotograaf Bart Heemskerk.

Agenda

No upcoming event!